Hvad er pistolsalg, og hvordan spotter du det?

Pistolsalg er en salgsmetode, der presser modtageren til at købe noget, som modtageren ikke har haft ordentlig tid og ro til at tage stilling til – og modtageren ikke vil få glæde og værdi ud af.

Pistolsalg kendetegnes bl.a. ved udfarende kropssprog og aggressiv retorik med korte beslutningsdeadlines.

Det kan f.eks. komme til udtryk ved en sælger, der hiver en kontrakt frem efter 10 minutter og kræver en underskrift lige nu og her.

Pistolsælgere går primært efter underskriften – og sekundært efter at skabe værdi for kunden.

Pas på denne type sælger

Du kan spotte en pistolsælger ved at kigge på, om vedkommende lover og garanterer dig en masse ting, som du ikke kan få andre steder – uden at du umiddelbart skal betale ekstra for det.

Det kan f.eks. være et webbureau, der tilbyder dig en stilfuld hjemmeside, der opfylder alle dine behov, til kun en brøkdel af markedsprisen.

Det kan være et markedsføringsbureau, der lover dig verdensklasseresultater for kun et minimalt opstartsbeløb.

Det kan være en advokat, der garanterer dig at vinde en sag, som du har hørt fra andre sider, kan gå begge veje.

Det kan være en salgscoach, der lover dig at kunne lukke 10 nye kunder om ugen ved at følge hans coaching – uden han overhovedet kender til dig og din forretning.

Altså er det en sælger, der lover noget, der er for godt til at være sandt.

Det gode B2B salg

Det gode B2B salg foregår ved en grundig behovsafdækning, hvor sælger lærer virksomheden at kende. Hvad har man i det hele taget brug for? Og kan sælger opfylde dette behov?

Det gode salg har altså i høj grad også til formål at sikre matchet fra sælgers side. Som virksomhed bør man ikke have interesse i at sælge noget, som køber reelt ikke har brug for.

Det leder nemlig til en dårlig relation og kan føre til decideret dårlig omtale af virksomheden – hvilket kan skade sælgende virksomhed mere, end det enkelte salg vil gavne.

Og derudover er det da bare rarest med glade kunder, som er tilfredse med det, man bidrager med.

Konklusion

Pistolsalg er i langt højere grad gearet mod at sikre sig en underskrift end mod at skabe reel værdi.

Spot et pistolsalg på en sælger, der ikke stiller opklarende spørgsmål til dig og din forretning, og som ikke udviser reel interesse for dine behov  – og alligevel går aggressivt efter en underskrevet kontrakt. 

Share:

Flere indlæg

Indsigelse mod faktura

Du skal selvfølgelig ikke betale for noget, du ikke har modtaget. Helt logisk giver det ikke mening at udveksle resurser – penge for produkt, service

Tag kontakt