Indsigelse mod faktura

Du skal selvfølgelig ikke betale for noget, du ikke har modtaget. Helt logisk giver det ikke mening at udveksle resurser – penge for produkt, service eller ydelse – hvis den ene part ikke overholder aftalen.

I disse tilfælde må aftalen anses som ugyldig – og der er opstået kontraktbrud

Og sådan fungerer det også i forretningsøjemed. Du skal ikke betale en faktura, du ikke kan stå ved. Og det er uanset, om det er et produkt, du ikke har fået leveret, eller et stykke arbejde, der ikke er blevet udført.

Hvis du først betaler fakturaen, anses det som juridisk samtykke til, at arbejdet er blevet udført. Derfor skal du bremse al betaling og kontakte leverandør med en indsigelse med det samme.

Hvordan laver man en indsigelse mod en faktura?

Først og fremmest er det vigtigt, at du aktivt laver en indsigelse. Denne del er meget afgørende, for hvis du blot nægter at betale fakturaen, men ellers ikke foretager dig noget, anses det ikke som en indsigelse.

Derimod skal du aktivt meddele din leverandør, at du ikke anser arbejdet som tilfredsstillende, at beløbet ikke er som aftalt, at der er gebyrer på fakturaen du ikke kender til, eller at arbejdet simpelthen ikke er blevet udført.

Årsagerne kan være mange, men det er meget vigtigt, at du forklarer dette i en udførlig skrivelse, så du har dokumentation for din indsigelse.

Formuleringen er desuden vigtig i en indsigelse – du skal gøre det absolut klart, at det er en indsigelse du sender, og på hvilket grundlag den er sendt afsted på.

Bed gerne kreditor/leverandør om at bekræfte, at indsigelsen er modtaget.

Hvad gør en indsigelse?

Når du har lavet en indsigelse, kan dit og kreditors udestående ikke sendes til inkasso. Det betyder, at jeres sag i stedet skal afgøres i retten, hvis kreditor fastholder sit krav.

Huskeregler for indsigelse

Gør det før fakturaens forfaldsdato – ellers er indsigelsen ugyldig.

Sørg nu for, at din indsigelse er dokumenteret, og du har en reel sag – ellers kan sagen blive meget dyr, hvis du skal betale sagens omkostninger

Share:

Flere indlæg

Kontraktbrud

1: Kontraktbrud fra samarbejdspartner: Kan du komme ud af en B2B-aftale? Et desværre alt for stort problem for selvstændige erhvervsdrivende er kontrakter indgået med eksterne

Tag kontakt