Om Forretningsetik

Overordnet mission med forretningsetik

Vi søger at udbrede bæredygtige og samfundsgavnlige forretningsformer.

Vi er trætte af at se populariseringen af virksomheder, der bevidst forsøger at manipulere, snyde og vige udenom med det formål at tjene penge på noget, der ingen værdi har.

ForretningsEtiks partnere er begge selvstændige inden for mediebranchen (Jacob er SEO-konsulent og Ulla er webdesigner og mediegrafiker), og vi oplever, at store dele af det, der har med vores fagområder at gøre, er meget betændt.

Der findes desværre masser af firmaer, der bevidst spekulerer i kontrakter med lange bindinger, der er designet til at trække så mange penge ud af den erhvervsdrivende som muligt, uden egentlig interesse i at skabe værdi.

Missionen med forretningsetik strækker sig dog langt ud over vores egne brancher. Med denne mærkningsordning vil vi kæmpe for at udbrede idéen om, at et godt salg lykkes, når sælgeren skaber værdi og kommunikerer denne klart og tydeligt – og ikke forsøger at presse og manipulere kunden, som f.eks. ved pistolsalg og aggressivt telefonsalg.

Vi vil kæmpe for at oplyse om forretningsformer, der bevidst forsøger at agere uetisk, såsom skjulte abonnementsforretninger og Multi Level Marketing, der, efter vores opfattelse, er et fancy navn for Pyramidespil.

Vi vil hjælpe selvstændige erhvervsdrivende med at navigere i kontrakter og sælgere, der er designet til at snyde og manipulere.

Etik-mærket skal være forbeholdt de virksomheder, der vil give de besøgende klar besked: Her drives ærlig, værdifuld og etisk forretning.  

 

Forretningsetiks formål

Forretningsetiks overordnede formål er at fremme etisk forretningsførelse. Det indebærer bl.a.:

  • At fremme brugen af gennemskuelige og transparente kontrakter og aftalevilkår.
  • At fremme brugen af etiske og gennemskuelige handelsmetoder.
  • At bidrage til at nedbringe mængden af uetiske salgsmetoder såsom pistolsalg, og fremme brugen af almennyttige salgsmetoder.
  • At oplyse om god forretningsskik, herunder f.eks. indgåelse af gensidigt værdifulde kontrakter
  • At oplyse om skadelige aftalevilkår og klare tegn på lyssky firmaer
  • At give virksomheder mulighed for at promovere god forretningsetik via vores etikmærke.

Vores formål skinner igennem i vores medlemsvilkår, som du kan læse nedenfor.